Welke Magic Ambtenaar ben jij?

De energietransitie is voor veel gemeenten een complexe opgave, vol hobbels en uitdagingen. Welke stappen moet je zetten? Welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? Hoe betrek je burgers, bedrijven en stakeholders? En hoe vertaal je hun wensen naar beleid? De Magic Ambtenaar helpt je op weg.

Levensgrote Magic Ambtenaar

Stichting Zet creëerde de Magic Ambtenaar en haakte Wapenfeit aan voor de vertaling naar middelen. De kracht van de Magic Ambtenaar is de toepasbaarheid. Via een routekaart doorloopt de gemeenteambtenaar alle fases van een warmtenet-project en ontdekt welke competenties en vaardigheden de Magic Ambtenaar nodig heeft. De routekaart is er ook als interactieve pdf.

We gebruikten gamificatie om de routekaart te vertalen naar een spelvorm: een levensgrote variant waarmee je je eigen Magic Ambtenaar bouwt en een kleiner spelbord dat je gemakkelijk meeneemt. Het spel wordt gespeeld op evenementen zoals het Energiefestival en het Warmtecongres, tijdens bijeenkomsten in Energiecafés en – gewoon – op kantoor.

“Onze ervaring met Wapenfeit is heel positief. Wapenfeit komt met verrassende invalshoeken, denkt creatief mee in het concept en levert de praktische vertaling naar een eindproduct. We kunnen altijd snel schakelen en komen zo tot mooie visuele resultaten.”

Eline van der Meer | adviseur / projectleider stichting Zet

Social design helpt om in vernieuwende oplossingen te denken. Dankzij co-creatie benader je een vraagstuk vanuit verschillende perspectieven. Ook met de makers aan tafel?