Wijkspel voor Archipel en Savant Zorg

Hoe kunnen we van wijken een fijne community maken voor jong én oud? Wapenfeit bedacht hiervoor een concept in spelvorm welke Archipel en Savant Zorg zelf inhoudelijk konden doorontwikkelen. Welke instanties kun je het beste inschakelen wanneer er hulp nodig is, hoe kun je bewoners in een wijk meer naar elkaar om laten kijken? Zo werden er persona’s ontwikkeld en de juiste vragen bedacht. Wapenfeit sloot later weer aan voor de uiteindelijke vormgeving en de totale productie van het complete spel met magnetische en afwasbare spelelementen. Een spel dat in weer en wind gespeeld kan worden en wel tegen een stootje kan.

“Wij zijn uiterst tevreden over onze samenwerking met Wapenfeit. Dankzij hun ervaring, expertise en de nauwe samenwerking, konden wij weloverwogen beslissingen nemen. Het eindresultaat is precies geworden zoals wij het ons hadden voorgesteld.”

Saskia Kluin | Kwartiermaker Wijken en Buurten

Speelbord

Het speelbord heeft een afmeting van 800 x 690 mm en is vervaardigd uit steelbond waarop een bedrukking is geplakt. Om het handzaam te maken is dit bord opgedeeld in 4 “puzzel-stukken” die aan elkaar gelegd kunnen worden. De fiches zijn magnetisch. Persona- en straatnaambordjes kunnen in een standaard geplaatst worden.