Biechten bij BrabantWonen

Kom zitten op de kloosterbank en vertel hoe jij wil wonen. Want de Zusters Franciscanessen geven hun klooster en de tuin terug aan de gemeenschap. Zo ontstaat er een nieuw maatschappelijk hart in Veghel: het Kloosterkwartier. Een eigentijdse woon- en leefomgeving, waar plek is voor iedereen. BrabantWonen bouwde hier een kleinschalig appartementencomplex voor sociale huur. Een plek waar wonen en zorg aan huis samenkomen. Maar voordat de bouw kon starten, was er een duidelijke wens: meer bekendheid in Veghel. Wapenfeit bedacht een bijzonder passende campagne.

De inwoner van Veghel in het spotlicht​

Op centrale locaties in Veghel vroegen we voorbijgangers om op het kloosterbankje over hun woonwensen te vertellen. Waar geloof je in, wat is belangrijk en wat heb je nodig om fijn te wonen? Er was alle ruimte voor een goed gesprek en persoonlijke aandacht. Want het complete team van BrabantWonen én Wapenfeit stond klaar. We haalden prachtige verhalen op over woonwensen voor nu en in de toekomst. En omdat er bij die verhalen ook beeld hoort, vroegen we dezelfde mensen om model te staan voor de campagne

“Wapenfeit denkt en werkt met je mee! Creativiteit met een knipoog, én altijd op tijd.” ​

Noortje Peek | Communicatieadviseur BrabantWonen

free-publicity

De beelden en verhalen verspreidden zich razendsnel via sociale media. Daarnaast verstuurden we persberichten en was er veel (gratis) aandacht van de lokale media voor deze bijzondere campagne. 

Door te denken in mogelijkheden is ons doel voor BrabantWonen dubbel en dwars bereikt: Zij hebben een unieke eerste indruk gemaakt als woningcorporatie én alle appartementen zijn verhuurd.

 

Succesvol vervolg

De actie met het kloosterbankje in Veghel was zo succesvol dat BrabantWonen koos voor een vervolg in de gemeente Berlicum voor de Pastorietuin. 

Meer weten over onze oplossingen om de gewenste doelgroep op de juiste manier te benaderen? Wij denken middelenvrij, waardoor er verrassende communicatie ontstaat die de doelgroep raakt.