Mark Buter

Drukwerkbegeleiding | DTP

De kabeltjes, chips en harddisk zeggen veel over mijn werk en hoe zich dat heeft ontwikkeld. Nullen en enen hebben rubbercement, scalpel en augustijn-meetlat vervangen. Die techniek tot op microniveau is het best vormgegeven door Apple. Vandaar de keuze voor het Apple-boek. Hoe ver kan liefde voor een merk gaan? Steve Jobs wordt tot de groten der aarde gerekend en wat mij betreft volledig terecht.

Print en web, die verhouding is natuurlijk sterk verschoven. Maar het drukwerkproces, het principe van inkt op papier, zal mij altijd blijven trekken. Met de loupe en het kleurenstalenboek de rasterpunten tellen en op de pers de proeven beoordelen, prachtig.

Motorrijden is / was een passie. Tot 2004. Toen kreeg ik een zwaar ongeluk en sindsdien rijd ik niet meer. De liefde voor Harley Davidson is gebleven. En elk voorjaar kriebelt het weer. Tegenwoordig zie je me vooral op de skates (tenminste, bij mooi weer).

De dwarsfluit heb ik uitgekozen omdat klassieke muziek verplichte kost was tijdens mijn opvoeding. Het is een prachtig instrument. Zowel het geluid als de uiterlijke verschijning zijn fascinerend: de fijnmechanische samenstelling van een pijp, veertjes, kleppen en leertjes. Dat techniek zo mooi kan klinken. Een andere technische liefde is de camera. Hoe simpeler de techniek, hoe mooier (Camera Obscura - pin-hole photography).

Het speldje van het gebroken geweer staat voor passivisme. Ik ben een dienstweigeraar, dat zeg ik eerlijk. Wat ik nooit weiger is de telefoon. Die neem ik bij Wapenfeit meestal als eerste op.