Marcel Bakkum

Eigenaar | Art Director

Het boek Illusive staat voor verbeeldingskracht, fantasierijk, denkbeeldig.

Inspiratie kan overal opduiken: achter de computer of door ijverig handmatig te schetsen. Mijn ideeën ontstaan ook vaak in de natuur, tijdens een stevige wandeling door de bossen, gewapend met hoed en met de bescherming van (kantoor)hond Rowen.

Ik voel me verwant met Ierland, een mysterieus land vol verbeeldingskracht en een brede muziekcultuur.   Ik ben groot liefhebber van de nu weer gewaardeerde vinylplaten en de grafische verbeeldingskracht van platenhoezen.

Bij mijn vrouw Monique, in ons in jaren dertig stijl gerenoveerd huis, voel ik me helemaal thuis. Naast het schilderen op doek en in en rondom huis, heb ik een passie voor Engelse tuinen en vooral de oude klassieke (David Austin) rozen. Lekker je handen vuil maken met markers, stempelinkt, lijmresten, verf of tuinaarde.

“Zien is geloven", is mijn motto. Een idee is op verschillende manieren uit te voeren en waar een wil is, is een weg. Ik hou van experimenteren en van de zoektocht naar perfectie. Ik geloof in langdurige relaties met mensen en klanten (dit zijn ook mensen). Hen wil ik altijd recht in de ogen kunnen kijken. Eerlijk zakendoen, op een menselijke manier en met de makers aan tafel.